وب سایت اختصاصی سلام جمالی

مختصری از زندگینامه امام حسین (ع)

مختصری از زندگینامه امام حسین (ع):

امام حسین فرزند حضرت علی (ع) وفاطمه زهرا (س) درسوم شعبان در مدینه بدنیا آمد.

مدت امامت :حدود ۱۰ سال.

محل زندگی: مدینه - کوفه‌.

همسران: رباب، لیلا، شهربانو.

فرزندان: امام سجاد، علی اکبر،علی اصغر، سکینه ، فاطمه و رقیه.

طول عمر: ۵۷ سال.

دوره امامت حسین (ع) با حکومت معاویه همزمان بود.
امام حسین(ع) به عملکرد معاویه سخت اعتراض داشت، از جمله پس از کشته شدن حُجْر بن عَدِی نامه‌ای توبیخ‌آمیز برای او نوشت.
 
پس از مرگ معاویه، امام حسین (ع)  بیعت با یزید را مشروع ندانست و با توجه به فرمان یزید برای کشتن او در صورت خودداری از بیعت، در ۲۸ رجب سال ۶۰ق از مدینه به مکه رفت.
در مدت چهار ماه حضور در مکه، نامه‌های فراوانی از سوی مردم کوفه برای پذیرش زمامداری دریافت کرد و پس از آنکه فرستاده‌اش مسلم بن عقیل، همدلی کوفیان را تأیید کرد، در ۸ ذی‌الحجه، (پیش از آنکه از پیمان‌شکنی بعدی کوفیان و شهادت مسلم باخبر شود)، به سمت کوفه حرکت کرد.
وقتی ابن زیاد والی کوفه از حرکت حسین(ع) به سمت کوفه باخبر شد، لشکری به سوی او فرستاد و پس از آنکه سپاهیان حُرّ بن یزید راه را بر او بستند، مجبور شد مسیر خود را به سمت کربلا  تغییر دهد.
در روز عاشورا میان امام حسین و یارانش با لشکر کوفه به فرماندهی عمر بن سعد جنگی سخت درگرفت که به شهادت امام حسین (ع)و یارانش انجامید.
پس از آن، زنان و کودکان و امام سجاد(ع) که آن زمان بیمار بود، به اسارت یزیدیان درآمدند و به کوفه و سپس شام فرستاده شدند.
پیکر امام حسین و یارانش روز ۱۱ یا ۱۳ محرم، توسط بنی‌اسد در کربلا به خاک سپرده شد.
واقعه کربلا و شهادت امام حسین(ع) تأثیر عمیقی برمسلمانان و شیعیان در طول تاریخ داشته و الهام‌بخش مبارزات و قیام‌های متعددی بوده است.
شیعیان به پیروی از امامان شیعه اهتمام ویژه‌ای به سوگواری بر حسین بن علی، به ویژه در ماه محرم و صفر دارند. زیارت امام حسین نیز در روایات معصومین  مورد تأکید قرار گرفته و حرم او زیارتگاه شیعیان است.باید توجه کرد این کلمه به فردی اطلاق می‌شود که فرزندی به نام عبدالله داشته باشد، که حضرت سیدالشهدا (ع) نیز فرزندی به این اسم نداشتند و در تاریخ شبهات و پاسخ‌های مختلفی در این باره وجود دارد.

چرا به امام حسین (ع) ابا عبدالله میگویند؟
این کلمه به فردی اطلاق می‌شود که فرزندی به نام عبدالله داشته باشد، اما حضرت سیدالشهدا (ع) فرزندی به این اسم نداشتند و در تاریخ شبهات و پاسخ‌های مختلفی در این باره وجود دارد.
«عبدالله» در لغت به معنی عبد و بنده خداوند است، و «ابا عبدالله» پدر عبد خدا یا پدر بندگی برای خداوند معنا می‌شود.

حسین بن علی(ع) افزون بر جایگاهی که در میان شیعیان به عنوان سومین امام و سرور شهیدان دارد، نزد اهل سنت نیز به سبب فضایلی که از زبان پیامبر(ص) درباره او نقل شده است و همچنین ایستادگی او در برابر یزید، گرامی داشته می‌شود.
منبع: ویکی شیعه

✍تحقیق و پژوهشگری
http://chaponashr.ir/jamali


بازگشت به آرشیو مطالب