وب سایت اختصاصی دکتر حسن باویر


  • یادداشت: بارزانی مهره ای از یک قمار اسرائیلی
  • یادداشت: خوابی که تعبیر نشد
  • یادداشت: بازی سپاهان و الاتحاد نشان داد که خیلی به ارتباط با عربستان خوشبین نباشیم
  • یادداشت:اقتصاد مقاومتی ولزوم تشکیل کمپین اقتصادی
  • یادداشت: السیسی سیاسی تر از مرسی و دیکتاتور تر از مبارک l
  • یادداشت: تاثیر رسانه در ناهنجاریها ی خانواده
  • یادداشت: به هم وابستگی یا جهانی شدن مساله اینست

  • اپلیکیشن کتاب رسان

    کانال تلگرام دکتر باویر با عنوان ژئوپلیتیک رسانه

    سمینار: تبیین تاثیر ضعف سواد رسانه ای بر بروز مداخ

    مقالات دکتر حسن باویر در سامانه علمی مگیران

    مقالات دکتر حسن باویر در علم نت


    یادداشت: خوابی که تعبیر نشد

    خوابی که تعبیر نشد
    دکتر حسن باویر فعال رسانه‌ای
    روزنامه شهروند
    شماره ٢٨٩٦ - ١٤٠٢/٠٦/٢٧
    شماره ۲۸۹۵ | ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
    https://shahrvand-newspaper.ir/News:NoMobile/Main/230534/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AA%D8%B9%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%D9%86%D8%B4%D8%AF-

    جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب درگیر بحران‌های مختلفی بوده است که این بحران‌ها گاهی از ناکارآمدی مسئولان و گاهی نیز تحمیلی بوده و از سوی دشمنان انقلاب طراحی و توسط برخی افراد نفوذی و فریب‌خورده اجرا شده است.
    اگرچه اعتراض به یک رفتار سیاسی امری پذیرفته‌شده و به موجب قانون یکی از حقوق اساسی ملت‌هاست، اما گاهی این اعتراض‌ها از حالت یک رفتار اعتراض‌آمیز خارج می‌شود و رنگ فتنه و شورش در قالب اغتشاش و ناامنی می‌گیرد.
    آنچه در سال ١٤٠١ بعد از درگذشت مهسا امینی در کشور ایران اتفاق افتاد، رفتاری خارج از دایره یک اعتراض معمولی به رفتار گشت ارشاد بود. در لحظات اولیه این اتفاق شاهد یک سوژه سیاسی بودیم که با گرادهی رسانه‌های نفوذی در داخل و هدایت رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور به سمت و سویی فراتر از یک اعتراض می‌رفت؛ به‌گونه‌ای که رفتار خشونت‌آمیز افراد شرکت‌کننده در اغتشاشات برآمده از هدایتگری رسانه بود و اغتشاشگران ضمن زیر پا گذاشتن قانون، در جهت بر هم زدن نظم و آرامش عمومی برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین‌شده از هر وسیله و آلات قتاله‌ای علیه مأموران انتظامی و امنیتی و حتی مخالفان مردمی خود استفاده می‌کردند.
    مولفه‌های روشنی در اثبات سازمان‌یافته بودن رفتار اغتشاشگران از سوی گروه‌های تجزیه‌طلب، منافقین، سلطنت‌طلب‌ها و... وجود دارد که اگرچه مسبوق به سابقه است، اما این‌بار به‌صورت ویژه و با هدف ضربه‌زدن اساسی به نظام دنبال می‌شد.
    رفتارهای خشن و مشکوکی مانند به شهادت رساندن برخی از نیروهای امنیتی و مردمی و همچنین رفتارهای خارج از عرفی چون حمله به زنان و دختران محجبه و نیز عمامه‌پرانی، فضای کشور را با ناامنی کم‌سابقه‌ای مواجه کرد.
    در این میان، شاهد بسیج سلبریتی‌ها (هنری، ورزشی، دانشگاهی و حتی سیاسی...) بودیم که اغلب برای بیشتر دیده‌شدن و جمع‌کردن فالوئر در فضای رسانه‌ای و مجازی تمام‌قد به مقابله با نظام برخاستند و نه‌تنها در اغتشاشات، اغتشاشگران را همراهی کردند بلکه بر آتش اغتشاشات نیز دمیدند و بعضاً از سوی سفارتخانه‌های خارجی نیز مدیریت می‌شدند.
    دامنه اغتشاشات به مجامع علمی ازجمله دانشگاه‌ها با تحریک دانشجویان به رفتارهای غیرعلمی و غیرقانونی نیز کشیده شد.
    اما نکته برجسته در اغتشاشات ١٤٠١در ایران، نقش فعال رسانه‌ها در داغ‌کردن تنور اغتشاشات و همچنین هدایت اغتشاشگران حتی در قالب ساخت مواد منفجره و بمب‌های دستی در شبکه‌های تلویزیونی فارسی‌زبان خارج از کشور بود. این نکته بیانگر آن بود که اغتشاشگران از مسیری مشخص و واحد آموزش دیده و در ظاهری فریبنده با شعار «زن، زندگی، آزادی» برای اهدافی از پیش تعیین‌شده به خیابان آمده‌اند.
    این رسانه‌ها در پی بروز نا‌آرامی‌ها به‌شدت بر تلاش‌های مخرب خود در حمایت و تحریک معترضان برای ناآرامی‌ها و به خشونت‌کشاندن آن می‌افزودند و طی این مدت به‌طور فعال آن را پوشش خبری دادند و به نوعی فراتر از اطلاع‌رسانی، در تحریک و هدایت ناآرامی‌ها و تضعیف روحیه‌ نیروهای کنترل نقش ایفا می‌کردند.
    در هر صورت اغتشاشات با مدیریت و تدابیر مسئولین نظام به‌ویژه رهبر معظم انقلاب، مهار شد و این‌بار نیز تیر دشمنان به سنگ خورد.
    اما بازیگران همیشگی اغتشاشات در ایران، که اغلب یا سابقه اقدامات مسلحانه و تروریستی در کارنامه خود دارند یا با ادعای جدایی‌طلبی و تجزیه ایران فعالیت می‌کنند، برای گرم‌کردن تنور اغتشاشات به بهانه سالگرد مهسا امینی با تمام توان رسانه‌ای خود باز هم به میدان آمدند و دیدارهای علنی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با عناصر رسانه‌های حامی اغتشاشات و بیان رسمی تهدید و ترور، آخرین تلاش برای روشن‌کردن تنور اغتشاشات بود.
    نفوذ برخی افراد معاند و وابسته به گروهک‌های تجزیه‌طلب در وارد کردن سلاح‌های گرم و سرد و همچنین کشف کارگاه‌های تولید بمب‌های دستی و مواد منفجره و نیز تردد برخی آشوبگران در لباس پلیس حکایت از برنامه‌ریزی گسترده دشمن برای برپایی اغتشاشات در داخل کشور داشت.
    رسانه‌های معاند با دروغ‌پردازی و سناریوسازی‌های خود در شبکه‌های تلویزیونی و فضای مجازی با پخش و ترند کردند خبر دروغ بازداشت پدر مهسا امینی سعی در تحریک افکار عمومی و بسترسازی برای ایجاد یک اغتشاش دیگر داشتند که این توطئه‌ها با هوشیاری رسانه‌ها، نیروهای امنیتی و سربازان گمنام امام زمان(عج) خنثی شدند.
    اغتشاشات ١٤٠١ و توطئه‌های امسال برای سالگرد مهسا امینی نشان داد که وحدت مسئولان و دلسوزان انقلاب می‌تواند تمام نقشه‌ها و حربه‌های دشمن را ناکارآمد کند. همچنان که رسانه اصلی اغتشاشگران یعنی اینترنشنال زیر شدت فشار تهدیدات، انگلیس را رها و به آمریکا نقل مکان کرد. از طرفی منافقین که خواب بازگشت به کشور را می‌دیدند، ریر لگد پلیس آلبانی تحقیر شدند و آوارگی را تجربه می‌کنند. در نهایت، پدرخوانده اغتشاشگران، یعنی رژیم صهیونیستی، علاوه بر مشکلات متعدد داخلی زیر ضربات سنگین عملیات‌های محور مقاومت درون سرزمین‌های اشغالی قرار گرفته است.
    غرب با ایجاد این اغتشاشات که نخستین‌بار نبوده و قطعا آخرین‌بار نیز نخواهد بود، نتوانست جمهوری اسلامی را وادار به عقب‌نشینی کند، اما ایران اسلامی بعد از یک‌سال از بزرگ‌ترین جنگ ترکیبی و شناختی، توانست پایه‌های نظام خود و جبهه مقاومت را مستحکم‌تر کند و امروز در سالگرد اغتشاشات شاهد رخدادهایی هستیم از جمله:
    استقرار سفارت عربستان در تهران
    فروش نفت و آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده
    افتتاح فاز ١١بزرگ‌ترین میدان گازی
    پیوستن ایران به بریکس و شانگهای
    وارد کردن جنگنده‌های جدید
    داغ شدن بازار فروش تسلیحات ایرانی
    امیدواریم که دنیا همواره شاهد موفقیت‌ها و پیروزی‌های جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف باشد.

    آرشیو خبر


  • کتاب ژئوپلیتیک شیعیان یمن اثر دکتر حسن باویر

  • کتاب ژئوپلیتیک رسانه اثر دکتر حسن باویر

  • مقاله: روابط دوجانبه ایران و عراق از رقابت های سیاسی تا پیوندهای فرهنگی

  • مقاله: نقش و کارکرد عوارض ژیومورفولوژیکی در مسایل امنیتی دفاعی مرزها بررسی موردی استان ایلام

  • مقاله: تبیین مفهوم وطن و سرزمین در اسلام

  • مقاله: نقش شهرهای مرزی در توسعه ژئوپولیتیک گردشگری

  • مقاله: دولتهای رانتیر و روند دموکراسی مطالعه موردی : کشورهای منطقه ژئوپلیتیکی خلیج فارس

  • مقاله: توسعه شهری با رویکرد به نقش دولت محلی در ایران

  • مقاله: ژئوپلتیک شیعه و نقش آن در روابط ایران و پاکستان

  • مقاله: تحلیلی بر مناسبات سیاسی ایران و پاکستان از منظر ژئوپلیتیک شیعه

  • مقاله: نقش سازمان های منطقه ای در کاهش چالش های منطقه ای؛ مطالعه موردی سازمان همکاری اقتصادی (اکو)

  • مقاله: آمایش سرزمین و توسعه پایدار در شهرستان دهلران

  • مقاله: نقش رسانه‌های مجازی وتکنولوژی‌های جدید اطلاعاتی در گسترش جنبش‌های اجتماعی نوظهور (بررسی موردی انقلاب مصر و تونس)